Nejlepší úprava pokrmů

Asi se každý shodneme, že mezi základní vybavení české kuchyně jednadvacátého století nepatří pouze tradiční horkovzdušná trouba, ale také její mikrovlnná varianta. Mikrovlnky už dávno neslouží pouze k ohřívání pokrmů nebo jejich rozmrazování, ale můžete s jejich pomoci i péct, grilovat nebo dokonce vařit. Musíte mít však vhodné nádobí. Mezi standardními elektrospotřebiči by však měl být v moderní kuchyni nově i konvektomat, alespoň tedy pokud to s vařením myslíte opravdu vážně.
tři židle u stolu

Mnoho lidí má za to, že konvektomat je určený pouze do profesionálních kuchyní a v domácnosti nemá co dělat. Takoví jedinci ale většinou neví, co je dobré a nedokáží si vychutnat dokonale tepelně zpracované masíčko. Nejedná se dnes navíc o kdovíjak drahý přístroj. Jejich cena se pohybuje více než na snesitelné úrovni a pořídit si je může v podstatě každý, kdo jen trochu umí spořit.
Vzhledem k unikátním schopnostem konvektomatu existuje celá řada pádných důvodů, proč si jeden do kuchyně koupit. V tomto zařízení se vám povede udělat maso nejen chutné, ale také zdravé. Při pečení, ale i vaření maso běžně ztrácí na svém objemu, a to až o polovinu, což je skutečně hodně, ale pokud použijete horké páry, úbytek masa bude takřka nulový. Navíc takto upravené je mnohem zdravější. Obsahuje daleko více vitamínů, minerálů a dalších látek, které jsou potřeba pro správné fungování lidského organismu.
stůl v kuchyni
Na rozdíl od standardní tepelné úpravy není nutné v tomto případě používat prakticky žádný tuk. Díky tomu ochráníte své cévy před špatným cholesterolem a zlepšíte si kondici a prodloužíte život.
Nepředstavujte si konvektomat jako nějaký gigantický přístroj, pro který bude potřeba vyhradit půlku kuchyně. Standardní verze určené pro domácnost jsou poměrně malé. Měří zhruba jeden metr. Vzhledem k tomu, že dokáže nahradit hned několik spotřebičů, které dohromady zaberou daleko více místa, jsou rozměry více než přijatelné.

Ohodnoťte příspěvek