Zařiďte si obývák stylově!


Obývací prostor o nás vypoví více, než si myslíme, a je to po předsíni další místnost, která vítá návštěvy. Jakým stylem si ho zařídit? Vybrali jsme pro vás 4 nejžhavější.
nordic obývák

1. Nadčasový minimalismus

Zapomeňte na hromadu ozdob a balastu. Minimalismus pracuje opravdu s mininem. A to platí nejen u doplňků, ale i u nábytku. V hlavní roli jsou čisté a jednoduché linie. Nábytek plní převážně praktickou funkci. Ne vždy si prostor můžeme zařídit tak, jak to vidíme v katalogu, takže při zařizování postupujte opatrně a s rozvahou. Všechno musí mít své přesné umístění a také plnit svou určenou funkci.

2. Severská jednoduchost

Oblíbenému „nordic“ stylu vládnou převážně čisté linky a barevná střídmost, barevné kombinace jsou vybrány tak, aby vás nerušily, bílá a odstíny šedé jsou základem. Pokud je místnost spojená do otevřeného prostoru obýváku s kuchyní, zařizujte obě zóny v návaznosti tak, aby se ve výsledku netloukly dva odlišné styly.

3. Umírněné retro

Styl, který je někde mezi érou nekonvenčních „šedesátých“ a výše zmíněným severským stylem. Vyznavači lehkých a vzdušných prostorů, praktického nábytku prostých tvarů, kteří povyšují kvalitu nad kvantitou (žádné stěny z dřevotřísky, stačí jen pár kusů nábytku z opravdového dřeva), si přijdou na své. Avšak mnoho jednoduchosti může přinést nudu. Vyhnout se tomu můžete pestrým barevným zdůrazněním v podobě potahů, váz, obrazů, polštářů nebo i sedací soupravou. Velkou službu odvedou i barevné vypínače a zásuvky unica colors .
minimalistický obývák

4. Pobřežní romance

Od kontrastního spojení bílé s modrou nemůžete očekávat jiný než pozitivní náboj. Zda bude na pohled chladit nebo naopak vás zahřeje, je závislé nejen na odstínech zvolené modré, ale i na podobě nábytku a také na použité třetí barvě. Čím zakulacenější tvary, tím jemnější je výsledný efekt. Dojem, že voda je nedaleko (a tím nemyslíme koupelnu či kuchyň), umocňují doplňky s námořní tématikou – zmenšeniny plachetnic, sošky delfínů či obrázky majáků a jiné přírodní úlovky, jako třeba mušle z dovolené.